Mer om Jennie

Jag är född och uppvuxen på en liten gård i Jordsläta på Öland, och fick min första ponny när jag var 9 år. Merrie var inte den lättaste ponnyn men oj vad hon har lärt mej om tålamod, ansvar och hur gott man mår av att ta en tur i skogen, eller bara hänga i stallet.

När vår första avkomma skulle ridas in hade jag turen att ha en

i mitt tycke ovanligt pedagogisk hästtränare samtidigt som jag gjorde en kurs i inlärningspsykologi, och sedan var jag fast, att skapa nycklar mellan häst och människa och nå samförstånd, Underbart!

Jag har många års erfarenhet inom LSS och som "dagmamma" , har läst handikappvetenskap och nu är jag mitt i min tre-åriga utbildning till Folkhälsovetare inriktning beteende. Sommaren 2013 blev jag klar med utbildningen till instruktör i Centrerad Ridning, kroppsmedveten ridning, ett intressant perspektiv att utvecklas.


Efter gymnasiet fick jag jobb på en stor gård på Island, och det var där jag fick ovärderlig kunskap om ledarskap och kommunikation. Att möta flockuppfödda hästar var bästa tänkbara skolan.

När jag kom hem fortsatte jag ta emot unghästar på inridning, både Islandshästar och andra, och följdarbetet blir ofta att det även är en människa som har frågor. Så, i liten skala delar jag nu med mej av min kunskap till både hästar och människor.