Mer om Jennie

Centrera Mera

&

Stalluft i Bostorp!

Jag är född och uppvuxen på en liten gård i Jordsläta på Öland, och fick min första ponny när jag var 9 år. Merrie var inte den lättaste ponnyn men oj vad hon har lärt mej om tålamod, ansvar och hur gott man mår av att ta en tur i skogen, eller bara hänga i stallet.

När vår första avkomma skulle ridas in hade jag turen att ha en

i mitt tycke ovanligt pedagogisk hästtränare samtidigt som jag gjorde en kurs i inlärningspsykologi, och sedan var jag fast, att skapa nycklar mellan häst och människa och nå samförstånd, Underbart!

 

Efter gymnasiet fick jag jobb på en stor gård på Island, och det var där jag fick ovärderlig kunskap om ledarskap och kommunikation. Att möta flockuppfödda hästar var bästa tänkbara skolan.

När jag kom hem fortsatte jag ta emot unghästar på inridning, både Islandshästar och andra, och följdarbetet blir ofta att det även är en människa som har frågor, så i liten skala delar jag nu med mej av min kunskap till både hästar och människor. Sommaren 2013 blev jag klar med utbildningen till instruktör i Centrerad Ridning, ett intressant perspektiv att utvecklas.

 

I hagarna bor 4 Islandshästar, några avkommor från gården på Island.Vi rider mycket i skogen, ofta med barbackagjord och mina barn framför, då är ju njutningen total! Ibland har man bara en mindre stund på sej, då använder vi min lilla volt för löslongering och andra ledarskapsövningar, allt är bättre än inget. Vilket glädje det ger sen, det är det bästa med vår stalluft!

 

Vi driver nu ett litet jordbruksföretag med inriktning häst, och min vision är att jag ska komma att lägga mer och mer tid på detta. Efter flera års arbete inom omsorgen och lite kontakt med miljöterpi drömmer jag om att utveckla företaget med focus på hur bra miljö stallet är för att utvecklas, stressa av och läka.

 

Tuva tre år ger Disco en puss en solig sommardag 2009

 

Min passion är att träna unghästar och människor som vill utveckla sej själva, medvetenhet, ledarskap och kommunikation. Löslongering är en trevlig väg att hitta samförstånd med häst, och centrerad ridning är en trevlig väg för att förstå sej själv lite bättre!

I liten skala stöttar jag andra med vad jag kan.

 

Jag tar emot här i Bostorp eller åker fram till dej.

Enskilda lektioner eller kurser i kommunikation/ridning/ledarskap med häst, ekipage eller mindre grupper, unghästar på träning och inridning.

För dej med särskilda behov tex hästrädsla eller funktionshinder kan jag erbjuda Individuell handledning i stallmiljö.

 

Sitsträning för alla nivåer och dicipliner

I sommras blev jag Certifierad Instruktör i Centrerad Ridning och älskar den formen av undervisning.

All intresseanmälan till

Jennie i Bostorp mob 070 222 9992

 

Stalluft i Bostorp Jennie Andersson Bostorp 104 38696 Färjestaden

 

Innehar FA-skattebevis

Org.nr 7810172960